donderdag 30 juli 2009

Amazon


Paul kan niks wegdoen.

Hij heeft bijna alle zeven of acht auto's nog die hij ooit heeft gekocht. Laatst is toch de Nissan Patrol weggegaan, geruild tegen een stapel hout voor de open haard. Eeuwig zonde, want de Nissan is weg maar het hout moet nog komen.

Eentje zal hij in elk geval nooit weg doen. Ooit heeft hij deze laten restaureren maar de wagen staat al weer lang naast zijn huis weg te kwijnen. Dat proces duurt lang want het is een Volvo.

Een Amazon 123 GT, een bijzondere dus. Menig Amazon liefhebber likt zijn er vingers bij af, of wordt boos en hebberig om hetgeen iemand hier zo'n karretje aandoet.

De auto staat naast het zwembad en een logee heeft ooit het chloorwaterige afdekzeil van het zwembad op de Amazon gelegd. Sinds die logeer- en zwempartij heeft de auto een patina van bleke noppenvlekken waar het opgevouwen zeil heeft gelegen.

De voorspatborden zullen nooit roesten want die zijn van kunststof. Ook daarom is 'ie zo bijzonder. Want plastic weegt minder dan blik, dus kan 'ie harder. En auto's die harder gaan dan de rest zijn meer geliefd. Er zijn er minder van, ook een voordeel.

Er hoeft niet eens veel aan te gebeuren en Paul kan er weer mee gaan rijden. Er mankeert verder weinig aan. Zou zomaar kunnen, over een paar jaar.

Geen opmerkingen: